La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

domingo, 22 de junio de 2014

Una carrossa per a la Cavalcada de Reis de Maó

Gener any 2001
A l’entitat gegantera de la Ciutat de Maó una de les polítiques sempre ha estat la de provar coses noves, innovar, experimentar en nous camps. Aquell any 2001 tocava una nova experiència: participar en la cavalcada de reis de Maó amb una carrossa construïda als mateixos tallers de la Colla.
El projecte era, en lloc de fer-ho com a colla de geganters, fer-ho amb el grup paral·lel “els diables”. Dits personatges poc tenen a veure amb els Reis d’ Orient, però podrien ser uns perfectes participants representant la part dolenta de la desfilada: la carrossa seria la dels dimonis treballant en les mines de carbó, pels fillets dolents.
El muntatge anava a sobre els típics remolcs que porten els escenaris rodats en la nit del cinc de gener. Era una mina, amb  el drac de la colla a sobre fent de guardià del tresor que s’en treia, i els petits dimoniets, dins una vagoneta, llençant trossos del mineral al públic a l’hora que saludant i sobre tot xalant un munt.
Totes les peces que van ser muntades a sobre el remolc, la cova que era la entrada a la mina, les enormes pedres i la vagoneta, van ser construïdes als mateixos tallers de la Colla per alguns membres del grup. La tasca és cert que va durar ben prou setmanes per lluir-la sols durant un dia durant un període de poc menys de dues hores, però la resposta del públic, la cara d’esbadalits de molts fillets que veien que aquells dimonis anaven en serio i es tenien que portar be i també la de haver assolit amb èxit el nou projecte al poc d’haver acabat la cavalcada farien començar a parlar sobre quina carrossa faríem per a l’any que be.

No hay comentarios:

Publicar un comentario