La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

martes, 24 de junio de 2014

Sa amigueta d'en Miquelet es Salero

Primavera 2014
En Miquelet es Salero d’aquí a pocs dies complirà els 14 anys, que tot i no ser tota una vida, ni tan sols molts anys; és aquella edat en que els joves ja volen anar a ses festes amb els amics. Prou fillets hem conegut que tenint un desespero per anar amb els gegants en fer aquesta edat un dia els deixem de veure. De fet en Tomeu i na Guida, els seus tutors legals, ja l’any passat ben qualque dia el van haver d’estirar per que no faltés a les actuacions.

En Miquelet es Salero ja és un al·lot gros (o almenys ell s’hi sent) i ja vol anar a ses festes sol, o més ben dit amb els amics, o millor encara “amb una amigueta”.

El projecte de la amigueta d’en Miquelet es Salero és conjunt entre la Colla de Geganters de Maó i la Residència geriàtrica del C.I.M. a Maó. Aquest consisteix en la construcció d’una gegantona, la que acompanyarà en totes les actuacions a n’en Miquelet es Salero.
La tasca, en la seva primera fase, es va iniciar el passat mes de març. La persona responsable de la seva creació és la  mateixa que ja porta dues dècades fent el manteniment dels Gegants de Maó i també d’ altres figures gegantines de l’illa; però en aquest cas es pretén que també hi participin en la seva construcció els mateixos habitants de la Residència, que ja han començat a ajudar al constructor, tan en l’assessorament de com volen que sigui la seva geganta com en la pràctica, treballant conjuntament al seu costat.

Un cop acabada, la nova figura medirà 215 Cm i no superarà els 12 kilos de pes, doncs serà per a ser portada per fillets d’entre 7, 8... anys. Representarà a una filleta de la mateixa edat d’en Miquelet però ben moderneta i amb una vestimenta actual com la que porten les jovenetes avui.

La amigueta d’en Miquelet es Salero serà propitat de la Residència Geriàtrica, a la que representarà en totes les seves sortides al carrer, de fet de manera simbòlica serà la neta de tots els residents al centre.

En la fase d’aquest any s’ha treballat en la construcció del bust. Principalment la tasca s’ha fet al taller del constructor Miquel Villalonga de Maó, però els dissabtes a la tarda la tasca s’ha anat traslladant al saló de la Residència Geriàtrica on les seves residents han pogut en estones ajudar tan en el modelat del fang com en el rellenament dels motlles d’escaiola i fins i tot ja han donat una primera imprimació de pintura. Ha estat així que una de les activitats del centre aquesta primavera ha consistit en veure com es fa un gegant a l’hora que també poder participar de la seva construcció.

En aquests moments la tasca està parada, doncs l’estiu no és temps de fer gegants, si no de ballar-los, i passat l’estiu ja es culminarà la tasca, amb la creació del tronc, braços i mans, les estructures de fusta i els vestits, dels que les mateixes residents a la Residència ja estan parlant de colors i formes que elles mateixes lis donaran.

La amigueta d’en Miquelet es Salero es pretén que pugui ser presentada durant la primavera del proper any 2015, de moment sols es un projecte que ja és començat i del que ja se n’està parlant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario