La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

domingo, 22 de junio de 2014

Construcció del Gegant Rei Melchor

Tardor-hivern any 2012.
En el reportatge passat parlàvem de com just començat l’any 2012 es va decidir crear als tallers de la Colla de Geganters de Maó un gegant Rei Baltasar, amb l’objectiu de no haver de recorrer a utilitzar un gegant de pell blanca (doncs en aquell moment no existia a la illa de Menorca cap gegant que fos de pell negre) per a representar a un personatge que havia de figurar com a de color.
Un cop aquest va estar creat i quedant temps encara per a la cavalcada de Reis del 2013 es va decidir seguir treballant i crear també un nou bust que fos per el Rei Melcior. D’aquesta manera tenint el Negre Baltasar a punt i el que s’anava a crear com el Rei Blanc, aquests dos juntament amb el que altres anys havia arribat des de la població veïna de Llucmaçanes tindríem complerta la comparsa dels Tres Reis Mags Gegants, per que pogués participar tots els anys encapçalant la Cavalcada de Reis de Maó.
El treball en el bust del Rei Melcior començaria ja acabant l’estiu d’aquell any 2012 i es prolongaria ja quasi fins poques setmanes abans de la data que havia de ser de la estrena.
Com en el treball anterior la escultura va ser obra del geganter Miquel Villalonga Coll. Aquesta es va fer, com sol ser habitual amb fang, creant en aquest cas un personatge que segons ens diu la tradició hauria de ser d’edat avançada. Un cop amb la escultura acabada i amb tots els detalls seria recoberta totalment amb escaiola per a que aquesta fos el motlle d’on sortiria el bust  ja de cartró pedra.
Els dos gegants Reis Mags que s’acabaven de crear finalment no lis va ser possible la seva participació en la cavalcada de Reis 2013, motiu pel que van quedar estotjats al local de la Colla de Geganters fins a la cavalcada de l’any 2014, quan van ser presentats amb un aprovat majúscul  a la població a la que ja pertanyen.








No hay comentarios:

Publicar un comentario