La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

domingo, 22 de junio de 2014

En Jaume pateig per la humitat

Primavera any 2006
La última dècada del segle XX no va ser de les que millors records portessin als Gegants d’es Castell.
Durant la primavera del 2006 els membres del grup de manteniment dels gegants de Maó coneixerien la  notícia de que el Gegant en Jaume d’ Es Castell havia resultat amb el bust desfigurat i impossible de muntar sobre la estructura, a causa d’unes pluges que havien entrat i inundat el local on estaven estotjats els gegants.
En aquell moment el taller dels Gegants de Maó hi treballaven Miquel Villalonga, que ja portava una dècada encarregant-se del manteniment físic dels gegants i Sheyla Arnaiz Salcedo, diplomada en belles arts i que s’havia incorporat recentment a la colla. Evidentment davant la notícia de lo succeït amb el Gegant d’Es Castell es va oferir tota la col·laboració a una entitat gegantera amb la que la relació més que d’amistat havia estat des de sempre d’agermanament.
Es faria una primera visita a la seu de l’agrupament escola, on estaven els gegants, comprovant que efectivament el bust del gegant havia cedit, s’havia doblegat, per l’aigua que havia penetrat en un material que davant tal enemic es manifesta completament impotent: el cartró.
La part principal del gegant en pocs dies va ser portada al taller dels geganters maonesos, a l’antic Quarter de Santiago de Mao i la intervenció no es va fer esperar, doncs no feia falta que les Festes de Santa Jaume s’ens tiressin al damunt i després haver tingut que córrer.
La reparació va consistir en substituir part del cartró que s’havia mullat i quedat inservible, aplicant noves capes del mateix material, el cartró pedra, per a tornar a donar consistència a la figura.
Les persones responsables dels Gegants d’Es Castell també ens van demanar si podríem aprofitar per a recuperar en el capell d’en Jaume la forma original que temps enrere havia perdut.
En Jaume en poc temps ja tornaria a estar amb el coll ben dret, el capell recuperat i amb uns tons a la cara, amb uns detalls realment impressionants, que sols la artista Sheyla Arnaiz va ser capaç de donar-li.
El gegant ja tornava a lluir de nou. Lamentablement aquesta seria la primera no però en absolut la última vegada que els Gegants d’Es Castell visitarien el taller dels geganters de Maó.



No hay comentarios:

Publicar un comentario