La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

domingo, 22 de junio de 2014

Un repasó als gegants d'es Mercadal

Mes de desembre any 2009
Durant el mes de desembre de l’any 2009 els que van passar pel taller van ser els Gegants d’Es Mercadal. No  oblidem que la Colla de Geganters de Maó és a l’hora també contractualment la Colla de Geganters d’es Mercadal, motiu pel que les tasques de manteniment de les dues figures del poble del centre de l’illa també van a càrrec del taller dels geganters maonesos.
No és que les dues grans figures, en Martí i na María, haguessin patit cap caiguda aquell any, simplement es va pensar que seria bon moment per a fer-les un repasó. El que es va fer és reafirmar algunes parts del cartró que amb els anys havien perdut consistència, fitxar els braços al tronc de manera més estable a com ho estaven en aquell moment i repàs de la pintura.
En el taller dels geganters un dels objectius és a l’hora que anar treballant en el manteniment de les figures, també anar ensenyant a nova gent a treballar els materials, primerament sempre amb intervencions de poca dificultat, per a assegurar sempre el tenir gent ensenyada que pugui agafar el relleu.
Aquelles setmanes que es va treballar amb en Martí i na María, ja que hi érem es va aprofitar també per  a rentar els vestits, cosa que en tots els gegants es recomana fer almenys una vegada a l’any.





No hay comentarios:

Publicar un comentario