La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

domingo, 22 de junio de 2014

Fem uns petits arranjos al Gegant Yurca

Tardor any 2011
En el present blog on comentem una part del treball dels geganters, el de manteniment físic i construcció de noves figures, ho anem narrant com si això fos una tasca ben normal a una entitat gegantera. Tot i així hem de clarificar que són molt poques les agrupacions geganteres que disposen de personal especialitzat en la restauració i construcció de figures, tenint que recórrer la majoria a algun especialista extern a la colla per a fer aquestes tasques.
En el taller dels geganters maonesos, pel simple motiu de que ho fem per que ens agrada no sols treballem amb els nostres gegants si no que com hem comentat anteriorment també ens agrada ajudar a altres agrupacions que no disposen de dit personal especialitzat, com quan hem narrat els molts viatges dels gegants d’es Castell a la nostre casa.
Durant la tardor del’any 2011 serien els nostres amics de la Colla de Geganters d’en Yurca els que ens van demanar col·laboració per arranjar-li els braços al seu gegant que en aquell moment li borinaven de manera que podien acabar cedint. La tasca no va ser de més d’un migdia de feina i com li vam respondre al cap de colla, l'amic Josemi: que pa eso estamos los amigos!.
Narrarem també en aquesta entrada com en altres ocasions el que hem fet és assessorar a altres persones de com construir, sempre de manera casolana, algun cap gros o fins i tot un gegant. Això ha succeït per exemple en una ocasió en que uns pares ens van demanar consell de com construir un cap gros casolà com a regal de reis per al seu fill. També fa pocs anys vam estar ajudant “on line” a un col·legi de Eivissa que va construir per a participar en una rua de carnaval una geganta, la primera geganta que ha tingut la illa pitiüsa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario