La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

domingo, 22 de junio de 2014

Els Gegants d'es Castell han caigut

Tardor any 2007
Els Gegants d’Es Castell no estaven de sort, durant alguns anys no serien poques les vegades en que haurien de entrar i sortir del taller. Aquell any 2007 fins i tot ho farien en dues ocasions.
És costum que en alguns pobles els gegants quedin durant els dies que duren les festes plantats en algun lloc visible durant tot el temps que duren aquestes, per a presidir amb la seva presència els diferents actes que es duen a terme. En el cas de Maó ho fan en els balcons de l’Ajuntament (lloc no accessible per a la gent que està a la plaça), en el cas d’Es Castell ho solien fer a ran de terra, a les portes de l’Ajuntament, en la mateixa plaça on es fa es jaleo i la revetlla entre altres actes.
El fet de que durant dècades els gegants hagin estat dia i nit a primera línia sense que res lis passés no vol dir que el lloc no fos de suficient perill. Pensem també que  l’ambient de les últimes dècades, amb la irrupció de l’alcohol entre molta de la gent que participa de les festes no és el mateix d’un temps en que festes eren pot ser més fàcils de controlar.
Aquell any va succeir que estant les dues figures a la porta de l’Ajuntament, havent acabat ja la revetlla de la nit del dia principal, en un moment en que ningú les custodiava, algú s’hi va voler posar a sota, per a fer la gràcia, i sense saber res dels equilibris dels gegants la gràcia va acabar amb tos dos gegants a terra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario