La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

domingo, 22 de junio de 2014

Na Roser es fa un lifting

Primavera Any 2007
Havia succeït, durant la primavera de l’any 2005, que la Geganta d’es Castell, na Roser, havia estat víctima d’un acte vandàlic en el mateix local on estava estoixada. Debut a l’estat en que va quedar la figura, l’Ajuntament i les persones responsables dels gegants en el poble, van decidir encomanar a la casa de Barcelona “El Ingenio” la creació d’una nova Roser, idèntica a la que havia quedat greument danyada.
Aquesta ja va sortir a ballar juntament amb en Jaume durant les Festes del poble d’aquell any.
Tot i així, aquella nova figura que havia arribat de Barcelona, tenia que el serrell dels cabells (de cartró) quedava més enrere, mostrant més el front, que la geganta que en un principi s’havia de copiar idèntica. Es va encarregar al taller de la Colla de Geganters de Maó el subsanar aquest detall (el poble d’Es Castell s’estima molt els seus gegants i volia que la nova geganta fos idèntica a la anterior, per a no notar la diferència). D’igual manera també es va voler que els tons de pell de la figura fossin donats per el mateix artista que ja havia pintat pocs anys abans el gegant, per a conjuntar les dues figures.
El treball el van fer Miquel Villalonga i Sheyla Arnaiz, sent aquesta segona qui es va encarregar de imprimir a la cara de la geganta uns detalls de dalt de tot. La tècnica utilitzada en el repintat va ser la de la pintura a l’oli.
Un cop amb el serrell com abans (simplement es va afeixí cartró per a baixar-li un poc) i una cara plena de vida ja podia tornar cap al poble doncs Sant Jaume era aprop.


No hay comentarios:

Publicar un comentario