La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

domingo, 22 de junio de 2014

El Gegant de les Olimpíades està delicat.

Mes de desembre 1997
El “Gegant Olímpic” és una d’aquelles figures que van ser creades per a participar en la inauguració de les Olimpíades de Barcelona 92. La casualitat va fer que una de les enormes criatures que van sorprendre al mon sencer en l’esdeveniment olímpic arribés a l’Illa de Menorca, per a quedar-se.
Hem d’entendre que dit gegant era fet amb la intenció de existir poc temps més que el que dures la seva tasca durant l’esdeveniment, ningú pensava que es podria integrar dins la comparsa dels Gegants de la Ciutat de Maó. Per dit motiu alguns dels materials amb els que està fet no són sempre suficientment resistents com per a sortir una i una altre vegada al carrer sense tenir “algun susto”.
És així que durant la VI Trobada insular de Gegants, que es va fer en aquella ocasió al poble des Mercadal, just començar el passacarrers un dels ferros que el subjecten dret es va tòrcer, acabant el gegant a terra. La figura va haver de ser retirada del passacarrers.
En les setmanes posteriors a la seu de l`entitat gegantera es treballaria per a reparar-lo i deixar-lo en la mesura que es pogués a punt per a noves sortides.
El manteniment d’aquest gegant articulat ha de ser constant i no han estat poques les vegades en que després d’una actuació ha tingut que passar per “recuperació”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario