La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

sábado, 16 de agosto de 2014

A grans mals... fàcils solucions.

La dita ens recorda que a grans mals grans solucions, en aquest cas fins i tot molt més fàcil que tot això: a grans mals… fàcils solucions.

El passat 26 de juliol els Gegantons del Casal sa Casa d’es Poble de Maó visitarien les Festes de Sant Antoni Abad, A Fornells. La passejada dels gegants transcorreria sense el més mínim incident, tot el contrari, amb la acostumada animació que caracteritza a les festes de la vila marinera. El susto arribaria un cop acabada la festa dels gegants i en moment de portar de nou les enormes figures fins a Maó, en que els geganters s’en donarien compte de que a la gegantona  na Gràcia “li penjava un braç”.
Possiblement la ferida fos de més estona, però que al anar amb el vestit a sobre que la tapava, no es faria evident fins a trencar-se del tot.

És així que una trucada del Cap de Colla a “la Casa de les Il·lusions gegants” activaria el pla d’emergència amb bandera vermella i sirena.

Com hem comentat al principi, la cosa tindria fàcil solució. Qui no coneix o te la suficient experiència en el tema d’arranjament de gegants un braç trencat per la meitat pot ser algo molt greu, per a qui ja en ha vistes de tots els colors ja s’ho prendria amb sang més freda i mans a la obra...





Hem de dir que els Gegants de Sa Casa d’es Poble de Maó en algunes de les seves parts en el seu moment van ser creades amb materials bastant febles. És així que el braç trencat era únicament la extremitat tallada en porexpan, suro blanc, i una fina capa de cartró a sobre. Tot i que la forma era correcte la seva consistència no presagiava que pogués ni tan sols durar tant com ho ha fet.

La solució començaria, com en altres ocasions i sempre de manera obligatòria, per assegurar que la cura fos efectiva, el netejar al màxim la ferida. Lo següent es posaria a l’interior del braç un  parell de nervis de fusta, abans de ajuntar de nou les dues parts; recobert de nou el braç ja amb algunes capes de cartró pedra, i una imprimació de pintura per a deixar la cosa “com si res hagués passat”.


No és estrany que sigui a l’estiu quan més accidents com aquests sorgeixen , doncs és quan els gegants són més al carrer i per dit motiu, la casa de les il·lusions gegants, la clínica per a gegants que existeix a la Ciutat de Maó, no fa vacances ni tan sols durant el mes d’agost, que en ocasions és quan més feina hi arriba.

www.gegantsmao.menorca.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario