La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

domingo, 22 de junio de 2014

La fàbrica de les il·lusions gegants obre les portes

04 de septembre de1995
A l’any 1995, amb motiu de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia, el Diari Menorca publicava la notícia de que aquell any el grup de geganters inaugurava una formació musical pròpia, els grallers; també figurava en titulars la notícia de que -EN TOMEU I NA GUIDA PRESENTEN UN NOU “LOOK”.
La tasca que aquell any s’havia fet sobre els gegants era un canvi de perruques, substituint unes de molt velles i deteriorares (possiblement les mateixes amb les que a l’any 1934 les enormes figures havien arribat a la ciutat) per unes de noves. Donat l’estat en que es trobaves les closques dels gegants en el moment de fer el canvi de les perruques aquestes van haver de ser restaurades, amb cartró pedra, el mateix material amb que havien estat construïts els gegants prou dècades abans.
Qui s’encarregaria de fer la operació de consolidació de les closques del cap dels gegants serien els geganters Francesc Camps Segui i Miquel Villalonga Coll, que pocs mesos abans havien estat alumnes del curs de cartró pedra impartit pel monitor Kiko Murillo.
Aquell any va ser en el que s’inicià la activitat del grup de músics del grup de geganters i també el de la obertura d’ un taller de restauració i construcció de gegants i altres elements festius.
Al dia d’avui no  han estat poques les figures gegantines que han sortit de les seves portes completament restaurades després de minuciosos treballs de restauració.
Un dia també a part de arranjar gegants en el taller de la Colla de Geganters de Maó es començarien a crear figures noves, convertint el que va començar com un petit “primers auxilis” en tot un taller d’il·lusions gegants.



No hay comentarios:

Publicar un comentario