La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

domingo, 22 de junio de 2014

Novament a la Cavalcada de Reis de Maó

Gener any 2002
Donat l’èxit de la participació en la cavalcada de reis de l’any anterior, amb el Grup de Diables, escenificant les mines de carbó per a repartir als fillets que han estat dolents, aquest any 2002 repetim experiència.
Aquest any l’Ajuntament de Maó reuneix a les entitats ciutadanes que solen participar en la cavalcada de reis per a oferir-lis la possibilitat d’aprendre noves tècniques artístiques amb un monitor titulat, a l’hora que confeccionar els decorats que han de sortir al carrer en la nit del cinc de gener.
Es tracta d’un curs que te lloc durant el pont de Tots Sants en el que s’aprèn la tècnica de modelar i retallar el porexpan fins a aconseguir amb dit material formes impressionants i ben prou realistes.
El muntatge d’aquest any, el de la cavalcada de reis 2002, tornaria a tenir com a motiu les mines d’on els petits dimoniets extreuen el carbó, però en aquesta ocasió ambientades en la prehistòria de Menorca. No hi faltarien a sobre del remolc la Naveta d’es Tudons (representant la entrada a la mina) i fins i tot una taula prehistòrica en el centre del poblat.
El muntatge agrada i sobre tot al taller dels geganters aprenem una tècnica més amb la que treballar i crear noves il·lusions. De fet el porexpan actualment, tot i que no de manera majoritària, és un material que en ocasions ja l’hem pogut veure utilitzar també en la construcció de gegants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario