La Casa on les il·lusions són gegants

La Casa on les il·lusions són gegants

domingo, 22 de junio de 2014

Na Roser altre vegada passa per quiròfan.

Any 2009
En anteriors articles hem anat narrant com els Gegants d’Es Castell  en Jaume i na Roser no van tenir un final de segle agradable de recordar, més be per a ser oblidat debut als molts accidents que van patir.
Durant les Festes de Sant Jaume de l’any 2008, en la nit del dissabte de sa Festa, un cop amb la revetlla ja acabada i amb algunes persones pel carrer amb ganes de seguir amb la festa, per a algú aquesta consistiria en posar-se a sota de na Roser i provar-la d’alçar. El resultat seria el mateix que l’any anterior. La geganta a terra amb desperfectes en la cara i una de les mans.
A dir la veritat, la persona responsable del taller dels geganters de Maó, no és que ho esperés, però tampoc descartava ja la telefonada que inevitablement va rebre al dia després:
-la geganta aquesta nit ha tornar a caure.
La reparació es va fer ja durant l’any 2009 i tot i que no seria de gran dificultat, doncs quan una figura cau quasi sempre sol rebre el cop en els mateixos llocs, els que més sobresurten de la figura (les mans solen ser les primeres en rebre el cop, seguit de la cara), com de costum es va fer amb la màxima cura i utilitzant la mateixa mena de materials amb que havia estat construïda en un principi.
Evidentment les Festes de Sant Jaume 2008 van ser les últimes en que els Gegants d’es Castell romandrien al la façana de l’Ajuntament durant tot el temps que duressin les Festes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario